مقدمه:
طبق تحلیل برخی سازمانهای بینالمللی فعال در حوزه انرژی، دنیا در میانه یک بحران جهانی انرژی با عمق و پیچیدگی بیسابقهای قرار دارد. گرچه اروپا در مرکز این بحران است؛ اما پیامدهای مهم این بحران دامنگیر بازارها، سیاستها و اقتصادهای سراسر جهان شده است. بر اساس نظر این سازمانها، این فشارها با تهاجم روسیه به اوکراین آغاز نشدند؛ اما توسط آن تشدید شدند.
روابط انرژی اروپا و روسیه در حال فروپاشی است که این خود قابلیت دوام چندین دهه زیرساخت سوختهای فسیلی مشترک آنها را به مخاطره میاندازد و تصمیمسازی برای سرمایهگذاری در آن را زیر سوال میبرد به این ترتیب جهتگیری تجارت بینالمللی انرژی در مسیر تغییر قرار میگیرد.
تصویر واضحی از دنیای جدید پیش رو هنوز به طور کامل مشخص نشده است؛ اما هیچ راه بازگشتی به حالت قبل وجود ندارد. بسیاری از کشورهای اروپایی به دلیل مواجهه با جنگ روسیه و اوکراین، به تکاپوی تامین انرژیهای پاک افتادهاند و اکثر یا تمام اهداف خود را تا سال ٢٠٢٢ (موجود در چشماندازها) محقق ساختهاند یا از آنها پیشی گرفتهاند.
به همین دلیل دور از ذهن نیست که برخی اهداف سناریوهای بلندپروازانه نهادهای بینالمللی انرژی تا سال ٢٠۵٠ مبنی بر انتشار خالص صفر زودتر از موعد مقرر به مرحله تحقق برسد و به این ترتیب اروپا در جایگاه اولین قاره در دستیابی به هدف تولید صفر انتشار گازهای گلخانهای قرار میگیرد. با تمام این اوصاف عواملی مانند ضعف زیرساختی و کندی صدور مجوز دامنگیر گسترش انرژیهای تجدیدپذیر در بسیاری از کشورهای دنیا است.
در این مطالعه دیدبانی به پایش وضعیت مناطق مختلف جهان در استقرار و ظرفیت تاسیسات انرژیهای تجدیدپذیر بر مبنای گزارشهای چند سازمان بینالمللی جهانی در عرصه انرژی خواهیم پرداخت. سناریوها و بینشهای نهادهایی مانند آژانس بینالمللی انرژی، آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، آژانس محیطزیست اروپایی و موسسه آماری استاتیستا در این گزارش بررسی شدهاند. این مطالعه، شامل بررسی وضعیت کشورهای اتحادیه اروپا، چین، ایالات متحده، آسیا و اقیانوسیه، آمریکای لاتین و آسیای غربی و جنوب صحرای آفریقا است. همچنین کشورهای پیشرو در تولید و استقرار و ظرفیت تجدیدپذیر نیز معرفی خواهند شد.
آنچه که در این گزارش میخوانید:
۱- جنگ روسیه و اوکراین نقطه عطفی برای گسترش انرژیهای تجدیدپذیر در اروپا است.
۲- چین، ایالات متحده و هند ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر خود را در پنج سال آینده دوبرابر میکنند و دو سوم رشد جهانی در این زمینه را به خود اختصاص میدهند.
۳- انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۲۷ ترکیب انرژی جهانی را متحول خواهند کرد و به بزرگترین منبع تولید الکتریسیته تبدیل خواهند شد.
جهت دانلود فایل کامل گزارش از لینک زیر استفاده کنید
بدون دیدگاه