تولید برق خورشیدی
فتوولتائیک و تولید برق خورشیدی
سلولهای خورشیدی نور خورشید را مستقیماً به الکتریسیته تبدیل میکنند. آنها از همان مواد نیمه هادی که در تراشههای کامپیوتری استفاده میشود ساخته شدهاند. هنگامی که این مواد در معرض نور خورشید قرار میگیرند، انرژی خورشیدی الکترونها را از اتمهایشان جدا میکنند و به الکترونها اجازه میدهد در میان مواد حرکت کنند و الکتریسیته تولید کنند. این فرآیند تبدیل نور(فوتونها) به الکتریسیته(برق خورشیدی) اثر فتوولتائیک (PV) نامیده میشود.
اما چگونه پنلهای خورشیدی فتوولتائیک(PV) نور خورشید را به برق خورشیدی تبدیل میکنند؟
مراحل تولید برق خورشیدی (سیستم فتوولتائیک)
۱. پنل خورشیدی نور خورشید را جذب میکند که باعث آزاد شدن الکترونهای سلولهای سیلیکونی و تبدیل آن به جریان مستقیم برق (DC) میشود.
۲. یک دستگاه اینورتر نیاز است تا جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل کند و برق را برای خانهها و مشاغل قابل استفاده کند.
۳. برق خورشیدی تولید شده را میتوان در باتریهایی جهت استفاده در شب ذخیره کرد و یا به شبکه شهری برگرداند و به وزارت نیرو بفروشید.
۴. اگر شما به انرژی الکتریکی بیشتری از آنچه پنل خورشیدی شما تولید میکند نیاز دارید، میتوانید برق اضافی را از شبکه شهری دریافت کنید.
سلولهای خورشیدی در ماژولهایی ترکیب میشوند که ۷۲ سلول را در خود جای میدهند. تعدادی از این ماژولها یک پنل خورشیدی را تشکیل میدهند. چند پنل خورشیدی متصل به هم میتوانند برق کافی برای یک خانه را تأمین کنند. صدها پنل خورشیدی را میتوان برای ایجاد یک نیروگاه خورشیدی به منظور کاربردهای الکتریکی یا صنعتی متصل کرد.
انواع پنلها در تولید برق خورشیدی
از آنجایی که در هر تأسیسات خورشیدی محدودیتهای فضایی و سایهاندازی متعددی وجود دارد، پایدار سولار پنلهای خورشیدی و خدمات مختلفی برای راهاندازی نیروگاه تولید برق خورشیدی در مقیاس خانگی و تجاری و صنعتی ارائه میدهد. دو نوع اصلی از پنلهای خورشیدی مورد استفاده در نیروگاههای خورشیدی وجود دارد:
تککریستالی و چندکریستالی
پنل خورشیدی تک کریستالی
این نوع پنل خورشیدی (ساخته شده از سیلیکون مونو کریستال) خالصترین نوع پنلها میباشد. شما به راحتی میتوانید آنها را با ظاهر تیره یکنواخت و لبههای گرد تشخیص دهید. خلوص بالای سیلیکون باعث میشود این نوع پنل خورشیدی یکی از بالاترین نرخهای راندمان را داشته باشد که آخرین آنها بیش از ۲۰ درصد است. پنلهای تک کریستال قدرت خروجی بالایی دارند، فضای کمتری را اشغال میکند و بیشترین طول عمر را دارند. البته، این بدان معنی است که آنها گرانتر هستند. مزیت دیگری که باید در نظر گرفت این است که نسبت به پنلهای پلی کریستالی کمی کمتر تحت تأثیر دماهای بالا قرار میگیرند.
پنل خورشیدی چند کریستالی
شما میتوانید به سرعت این پنلها را تشخیص دهید زیرا این نوع پنلهای خورشیدی مربعی شکل و بدون گوشههای برش خورده هستند و ظاهری خالدار آبی دارند. پنلهای خورشید چند کریستالی با ذوب سیلیکون خام ساخته میشوند، فرآیندی که سریعتر و ارزانتر از پنلهای خورشیدی تک کریستالی است. این شیوه تولید منجر به کاهش قیمت نهایی این محصول شده است، اما راندمان پنل را نیز حدود ۱۵٪ کاهش میدهد، همچنین کارایی فضایی کمتر و طول عمر کوتاهتر نسبت به پنل های مونوکریستالی از دیگر ویژگیهای این پنل است زیرا آنها بیشتر در معرض دماهای بالا هستند.
با این حال، تفاوت بین پنلهای خورشیدی مونو کریستال و پلی کریستال چندان زیاد نیست و انتخاب تا حد زیادی به موقعیت خاص شما بستگی دارد. پنل مونوکریستالی مقداری بهرهوری بیشتری را با قیمت کمی بالاتر ارائه میدهد، اما در اصل توان خروجی یکسانی دارند.